Rimpel-behandeling

Dr. Van Cauwenberge biedt in zijn prive-praktijk behandelingen aan met spierontspanners en fillers ter bestrijding van rimpels.

Hij volgde hiervoor een gespecialiseerde opleiding in Londen (UK). Hieronder kan u meer informatie vinden.

Beste patient, u zal op deze website geen vermelding van geneesmiddelen of merknamen van spierontspanners of fillers meer vinden, wegens de strenge controles van het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten).

Spierontspanners kunnen ook gebruikt worden voor de behandeling van:

Maak nu uw afspraak

Veelgestelde vragen

De spierontspanner heeft twee effecten: ten eerste blokkeert het de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren waardoor de beweging van spieren wordt verminderd of stopt. Ook kan het de zenuwen die de zweetklieren aansturen blokkeren. Dit voorkomt dat de klieren zweet produceren en kan daarom ook als behandeling fungeren bij overmatig zweten.

Veel rimpels in het gelaat ontstaan door het samentrekken van oppervlakkige spiertjes vlak onder de huid (de mimische spiertjes). Deze rimpels zijn vaak het meest uitgesproken in de fronsregio, op het voorhoofd en aan weerszijden van de ogen (de kraaienpootjes). Als het gezicht ontspannen is zullen er weinig rimpels zichtbaar zijn.

Bij mannen en vrouwen die veel mimische spieren aanspannen kunnen rimpels zichtbaar worden in de frons-, voorhoofd- of kraaienpootjesregio. De rimpels blijven dan zichtbaar in de huid, ook bij ontspannen van deze spiertjes.

De rimpelbehandeling met spierontspanners helpt daarom om rimpels te verzachten en te voorkomen. Een behandeling met spierontspanners wordt ook vaak als een ontspannen gevoel ervaren in deze regio’s.

Het effect is enkele dagen na de behandeling al duidelijk zichtbaar en is na een week optimaal. Afhankelijk van de sterkte van uw spieren, de behandelde zone en de gebruikte dosis, blijft het resultaat 3 tot 6 maanden zichtbaar.

De duur van het effect wordt duidelijk langer naarmate men een bepaalde spiergroep vaker heeft behandeld. De huid krijgt dan langere tijd de kans om te ontspannen en het volume van de mimische spiertjes neem iets af.

Om een optimaal resultaat op lange termijn te behouden is het belangrijk dat u de spieren opnieuw behandelt voordat ze hun volledige sterkte hebben teruggekregen en weer zorgen voor rimpels. Op deze manier kan uw arts de behandeling perfect afstemmen op uw gelaat.

Bij het inspuiten van de spierontspanner is een verdoving niet nodig, de injectienaalden die we gebruiken zijn heel dun en u voelt slechts een klein prikje.

De huid kan direct na de behandeling rood of gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele uren weer weg.

U kunt na de behandeling dan ook direct naar huis en de volgende dag bent u weer volledig toonbaar. Het kan helpen om de eerste 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Dit kan door de wenkbrauwen te fronzen, door uw wenkbrauwen op te trekken of uw lachspieren te gebruiken. Deze oefeningen helpen de spierontspanner zich binnen de spieren beter te fixeren. Hoewel dit kan helpen, heeft het geen negatieve invloed op uw behandeling als u dit vergeet.

Vermijd wrijven of masseren van de behandelde zones gedurende 24 uur na uw behandeling (let op met het verwijderen van make-up!).

Gedurende 2 uur na de behandeling kunt u beter niet gaan liggen en geen inspannend werk doen. Buig uw hoofd niet te lang naar beneden. U mag gerust een douche nemen en uw andere dagelijkse activiteiten uitvoeren. Gedurende 24 uur na de behandeling mag u niet zonnebaden, onder de zonnebank of in de sauna gaan. Kleine zwellingen zullen enkele uren na de behandeling verdwijnen.

De spierontspanner wordt in de spier zelf ingespoten. Dit gebeurt met een zeer fijn naaldje, en geeft dus een licht prikkend gevoel.

Na de behandeling heeft u geen pijn en kunt u uw normale dagelijkse bezigheden hervatten. Er kan een klein bultje zichtbaar zijn na de behandeling, dit verdwijnt binnen enkele uren na de behandeling.

Soms wordt er bij het prikken een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine bloeduitstorting kan ontstaan. U mag een dag later gewoon make-up gebruiken. Soms vermelden patiënten een lichte hoofdpijn de eerste dagen na de behandeling, ook deze verdwijnt spontaan.

Er zijn bij het gebruik van spierontspanners in het algemeen geen complicaties. Er worden lage doseringen gebruikt waardoor allergische reacties achterwege blijven.

In uitzonderlijke gevallen kan een injectie een ongewenst effect hebben. Een voorbeeld hiervan is een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen.

Een tijdelijke lagere stand van het boven-ooglid is dan het gevolg. Deze bijwerking is zeldzaam en verdwijnt spontaan. Zwangere vrouwen en mensen met een spier of zenuw aandoening mogen niet worden behandeld.

Een zeer klein gedeelte van de bevolking (1 tot 2 %) heeft antistoffen tegen de spierontspanner, bij deze mensen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

Het is belangrijk de patiënt in levende lijve te zien om een realistisch advies te geven over de mogelijkheden en beperkingen, en daaraan verbonden de kosten.

De prijs is afhankelijk van het aantal te behandelen zones en de hiervoor noodzakelijke eenheden. Belgische artsen kunnen geen prijzen publiceren of per email rondsturen.

De Orde der Geneesheren veroordeelt dit als ‘commercialisatie van geneeskunde’ in strijd met de deontologie. Sinds 15 augustus 2011 geldt tevens de nieuwe wet ivm reclame/commercialisatie van medische esthetiek.

Prijslijsten op sites waar deze wel gepubliceerd kunnen worden, geven een indicatie. Als u meer specifieke vragen hebt en concrete antwoorden wil, vraagt u een vrijblijvende raadpleging. Wij proberen u te helpen zonder verdere verplichting tot behandeling.

Dr. Van Cauwenberge voert eveneens behandelingen uit met fillers. De meest uitgevoerde behandelingen zijn:

– lip-filler voor mooiere en vollere lippen
– filler voor diepe groeven in het gelaat
– filler voor de mondhoeken
– vullen van de traangoot (traangoot-filler)
– …

Dr. Van Cauwenberge werkt enkel met kwalitatieve producten en gebruikt zoveel mogelijk lokale verdoving voor een compleet pijnloze behandeling

Prijslijst

LEES MEER OVER ONZE ANDERE BEHANDELINGEN

 

haarfillers