Armcorrectie

Heb jij last van overtollig vet of overtollige huid aan je armen? Misschien is een armcorrectie dan wel iets voor jou!

Wat is een armcorrectie?

Een armcorrectie is meer dan een arm corrigeren, zowel vet- als huidweefsel wordt verwijderd van de onder- en bovenarmen. Het is de bedoeling dat het wordt uitgevoerd bij iemand met overgewicht, die ook overtollig vet aan de onderarmen heeft ontwikkeld en dit maar niet weg krijgt met een dieet en met sport. Deze persoon vindt het bovendien lastig om mee te leven. Het is belemmerend bij sport, er wordt meer mee gezweet, het wordt esthetisch storend gevonden… Er zijn dus verschillende factoren die bepalen wanneer er een armcorrectie kan uitgevoerd worden.

Een armcorrectie wordt ook wel een armlift, een armlifting of een armplastie genoemd.

En een liposuctie dan?

Misschien doet deze procedure je denken aan een armcorrectie? Toch is dit niet helemaal hetzelfde. Bij een liposuctie wordt er alleen maar vetweefsel weggenomen, terwijl er bij een armcorrectie ook best wat hoeveelheid huid verwijderd wordt. Een armcorrectie verwijdert dus meer en is veelzijdiger.

Wie kan een armcorrectie laten uitvoeren?

Een armcorrectie wordt meestal uitgevoerd bij iemand die obesitas had en net veel gewicht verloren heeft. De armen zijn minder dik, maar de huid ervan is wel slapper geworden. Dit is storend. Er moet wel een stabiel gewicht bereikt zijn, alvorens men tot een armcorrectie overgaat.

En bij wie kan het niet?

Een armcorrectie kan dus niet gebeuren wanneer je nog steeds aan het vermageren bent. Je moet al minstens 9 maanden gestopt zijn met afvallen en een stabiel gewicht hebben.

Je mag ook niet verwachten dat je armen heel slank zullen worden, dat is immers onrealistisch. Wanneer iemand ernstige gezondheidsproblemen heeft, is een ingreep vaak risicovol. In dat geval is het niet aan te raden om niet-noodzakelijke ingrepen te laten uitvoeren.

Neem contact op

Meer weten over de exacte prijzen van deze ingreep? Neem contact op met dokter Van Cauwenberge voor uitgebreide informatie over de prijzen van deze operatie.

Boek je afspraak

Wat gebeurt er voor de ingreep?

Allereerst moet worden nagegaan of je in een goede conditie verkeert om geopereerd te worden. Je medisch dossier wordt bekeken, je medicatie en gezondheidsproblemen worden grondig geëvalueerd.

Voor de ingreep wordt er met jou besproken hoeveel vetweefsel je juist weg wil. Er wordt bekeken of dit haalbaar is en er worden realistische verwachtingen gemaakt. Het te verwachten resultaat wordt grondig uitgelegd, zodat er geen misvattingen zijn. 

Er zijn een aantal zaken die moeten worden gestopt alvorens een armplastie te mogen ondergaan: je moet minstens 7 dagen gestopt zijn met alcohol, je moet minstens 6 weken gestopt zijn met roken en je mag minstens 7 dagen geen ontstekingsremmers (type ibuprofen) en bloedverdunners ingenomen hebben.

Een armcorrectie uitgelegd

De ingreep wordt onder algehele narcose uitgevoerd.

Voordat men effectief huid verwijdert, wordt de zone die moet worden verwijderd afgetekend. Zo haalt men zeker voldoende weg op de juiste plaats. De huid kan in de hele regio van de arm tot aan de oksel weggenomen worden. Nadat al de overtollige huid weggehaald is, wordt de huid gesloten. Aan de onderliggende spier wordt dus niet geraakt. De hechtingen bevinden zich aan de binnenkant van de arm, zodat een mogelijk litteken niet heel hard zou opvallen. De huid wordt strak getrokken.   

 

Wat gebeurt er na de ingreep?

Je moet op een aantal zaken letten na een armplastie.

Allereerst moet je een tijdje een armkous of een windel rond je armen dragen. Dit is vooral nuttig omdat de huid gezwollen is, de druk van de windel gaat dit namelijk tegen.

Je kan vier tot zes weken last hebben van tintelingen of een voos gevoel in de armen. Dit is normaal en gaat vanzelf over.

Het kan nog een hele tijd duren voor je armen er weer helemaal normaal uitzien. Een jaar na de operatie zou je het uiteindelijke resultaat moeten zien. Natuurlijk kan je wel littekens overhouden aan de ingreep. Vooraf kan niet worden gezegd bij wie de littekens zichtbaar blijven en bij wie niet. Het is in ieder geval belangrijk om in het eerste jaar in deze regio’s voldoende zonnecrème te smeren.

Neem contact op

Wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact op met dokter Van Cauwenberge zodat hij jou van de nodige informatie kan voorzien.

Boek je afspraak

Mag je meteen weer sporten en actief zijn?

Om, weer aan zwaar werk en aan intensief sporten te doen moet je wel 2 maanden wachten. Ook met lichte inspanningen met je armen wacht je best tot dat moment.

Kan je ergens last van hebben na de ingreep?

Wat zijn de mogelijke complicaties van een armplastie? Ze bestaan, maar ze zijn zeldzaam. 

Net na de ingreep is een nabloeding in de arm mogelijk, alsook een slecht genezende wonde. Heel zelden kan er ook een allergische reactie voorkomen die met de anesthesie gepaard gaat. Daarom gebeurt er achteraf een controle, waarbij men kijkt of de wonde goed geneest en niet geïnfecteerd is. Een verwikkeling die wat later kan optreden is een zwelling van de arm. Verder is het geen uitzondering dat je zichtbare littekens aan de ingreep overhoudt. Helaas is het niet vooraf in te schatten hoe goed de littekens bij jou zullen vervagen.

Een armlift zorgt voor verjonging, en geeft je weer zelfvertrouwen na een lastige periode van gewichtsverlies. Vraag je je af of jouw huid geschikt is voor deze behandeling? Maak dan snel een afspraak bij dokter Van Cauwenberge voor advies.

Heb je nog andere vragen?

Heb je nog vragen? Neem contact op met dokter Van Cauwenberge of maak een online afspraak in zijn privépraktijk te Brugge of in het AZ Sint-Jan in Brugge.

Gerelateerde artikels

Nog op zoek naar meer informatie? Lees dan ook onderstaande artikels.