Dr. Van Cauwenberge

Opleiding Geneeskunde & Chirurgie

Dr. Van Cauwenberge voltooide zijn studies Geneeskunde aan de Universiteit Gent (1995-2002) en studeerde af met grote onderscheiding.

Nadien begon hij aan zijn specialisatie-opleiding ‘Heelkunde’ eveneens via de Universiteit Gent (2002-2008).

Hij was assistent in de volgende ziekenhuizen:

UZ Gent

AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV

AZ Sint-Lucas Gent

In 2008 behaalde hij zijn erkenning in de Heelkunde.

Opleiding Geneeskunde & Chirurgie

Na zijn opleiding Chirurgie was Dr. Van Cauwenberge gedurende de periode 2008-2010 als resident-chirurg werkzaam op de Dienst Algemene, Vaat- en Kinderheelkunde in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. Tijdens deze twee jaar bekwaamde hij zich verder in de minimaal invasieve heelkunde en de obesitas-chirurgie (onder leiding van Dr. Bruno Dillemans).

Tijdens de periode 2010-2011 was Dr. Van Cauwenberge in opleiding in het Centre Hospitalier Régional Universitaire de Lille in Frankrijk. Hij bekwaamde zich daar verder in de Kinderchirurgie (onder leiding van Prof. Rémy Besson).

Sedert 2011 is Dr. Sebastiaan Van Cauwenberge werkzaam als staflid op de Dienst Algemene, Vaat- en Kinderheelkunde in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV.

Publicaties in wetenschappelijke tijdschriften

Boeken

Voordrachten

Gastspreker

 

 

Dr. Van Cauwenberge is steeds bereid op vraag te fungeren als gastspreker op uw congres, seminarie, LOK-vergadering, vergadering service club, teambuilding etc. Bij interesse neem gerust contact op!

gastspreker