Filler: hét wondermiddel voor esthetische behandelingen

In de afgelopen jaren is filler een van de populairste esthetische ingrepen geworden. Logisch ook: door de multifunctionele en efficiënte werking kan een filler voor een waaier aan behandelingen gebruikt worden. Denk maar aan lipfillers voor vollere lippen, fillers voor de mondhoeken, traangootfiller enzovoort. Een filler behandeling is met andere woorden uitermate geschikt om je natuurlijke schoonheid op een subtiele manier te verbeteren.

Wat zijn fillers nu precies?

Hoewel filler behandelingen tegenwoordig ontzettend populair zijn, weten velen niet wat een filler nu eigenlijk is. Een filler is een vloeibare, gelachtige vloeistof die meestal bestaat uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof waardoor je dus geen vreemde substanties in je gezicht injecteert.

Doordat het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) online gebruik van merknamen van fillers of spierontspanners verbiedt, mogen we niet zomaar online publiceren met welke fillers er in onze privépraktijk gewerkt wordt. Wees gerust: Dr. Van Cauwenberge werkt alleen met kwalitatief hoogwaardige producten. Wil je graag weten met welk fillermerk wij aan de slag gaan, neem dan gerust contact op: we beantwoorden met veel plezier jouw vragen.

Waarvoor kunnen fillers worden gebruikt?

Fillers kunnen dus voor talrijke behandelingen worden gebruikt. In het algemeen kan gesteld worden dat fillers je huid gaan opvullen, zodat bepaalde gezichtskenmerken meer of minder worden benadrukt. Ook indien er opvallende asymmetrie van nature in het gezicht aanwezig is, kan een behandeling met filler een oplossing bieden.

Bovendien wordt een filler vaak gebruikt om lippen volumineuzer te maken; deze behandeling is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Bij zo’n behandeling kan je zo ver gaan als je wilt. Of je een natuurlijk resultaat wil bekomen of eerder een meer uitgesproken effect wil creëren: de keuze is aan jou! De hoeveelheid gebruikte filler zal bepalen wat het uiteindelijke resultaat zal zijn.

Daarnaast is er nog een brede waaier aan andere mogelijke behandelingen met fillers. Zo kan een filler in iedere zone van het gezicht worden toegepast: neusfillers, jukbeenfillers, kaaklijnfillers zijn allemaal frequent gekozen behandelingen.

Liquid facelift

Het is ook mogelijk om fillers niet in één specifieke zone te injecteren, maar over het hele gezicht. Dit heet een liquid facelift. Hierbij wordt er volume terug opgebouwd op verschillende niveaus in het gezicht met liftend effect als resultaat.

Weet jij zeker welk resultaat je wil bereiken, maar twijfel je tussen bepaalde behandelingen? Neem gerust contact op met Dr. Van Cauwenberge: op basis van onze expertise kunnen we adviseren welke behandeling het meest geschikt is voor jou.

Profhilo

Een andere efficiënte fillerbehandeling is profhilo. Profhilo is een tijdelijk hyaluronzuur dat gebruikt wordt om het bovenste oppervlak van de huid een boost te geven. Hierbij wordt niet al te veel volume aan het gezicht gegeven, maar wordt de huid alsnog aanzienlijk verbeterd

Het is wetenschappelijk bewezen dat profhilo de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Dit zijn twee belangrijke lichaamseigen stoffen die veel invloed hebben op onze huid. Door de extra aanmaak van collageen en elastine herstelt de huid zich en wordt de huidverslapping afgeremd. Als resultaat wordt de huid strakker en steviger, met visuele huidverjonging als gevolg.

Voor wie zijn filler behandelingen geschikt?

Fillers worden door zowel mannen als vrouwen gebruikt. Ook zijn fillers niet leeftijdsgebonden: zo kan iemand nog geen last hebben van rimpels, maar wel scherpere gezichtscontouren wensen door een filler behandeling. Fillers bieden talrijke mogelijkheden op vlak van cosmetische behandelingen en kunnen op elke leeftijd worden toegepast.

Bij Dr. Van Cauwenberge hanteren we de hoogste standaarden inzake hygiëne en privacy. Wij doen altijd ons uiterste best om jou tijdens de behandeling op je gemak te stellen: bij Dr. Van Cauwenberge streven we naar een mooi eindresultaat én een gelukkige patiënt.

Maak een afspraak

Wil je meer weten over fillers? Maak een online afspraak met Dr. Van Cauwenberge en bespreek jouw opties.

Boek je afspraak

Kan een behandeling met fillers een anti-aging effect geven?

Met het ouder worden wordt onze huid slapper, met zichtbare tekens van huidveroudering als gevolg. Soms kan make-up helpen om de verouderde huid er beter te doen uitzien: zo kan je bijvoorbeeld in no-time donkere kringen onder de ogen verbergen door de juiste concealer of foundation aan te brengen. Heb je echter te maken met diepere rimpels, verandering in gezichtsstructuur zoals afhangende mondhoeken of algemeen volumeverlies aan je gezicht, dan zal make-up helaas geen oplossing kunnen bieden.

Wat wel efficiënt kan werken om zichtbare huidveroudering tegen te gaan zijn injectables. Onder deze term verstaat men in de cosmetische wereld allerlei diverse vloeistoffen die in de huid geïnjecteerd kunnen worden om de huidveroudering tegen te gaan. Ook filler is zo’n injectable en kan gebruikt worden om huid zichtbaar jonger te maken.

Filler vs. spierontspanners

Belangrijk is om een onderscheid te maken tussen fillers en spierontspanners. Een spierontspannende stof botuline toxine blokkeert de overdracht van impulsen tussen de spiercellen en de zenuwcellen. Hierdoor spannen de spieren in de behandelde zone niet meer op en worden de rimpels veel minder zichtbaar.

Zowel spierontspanners als fillers vallen onder de verzamelnaam ‘injectables’, maar toch verschillen ze in werking. Botuline toxine ontspant de spieren, terwijl fillers het volume van de huid herstellen. Welke van deze twee injectables het beste resultaat kan geven hangt af van jouw doel en de te behandelen zone. In bepaalde regio’s werkt één stof namelijk beter dan de andere.

Kies ik best voor een filler of voor een behandeling met een spierontspanner?

Bij de privépraktijk van Dr. Van Cauwenberge hebben al onze artsen minimaal vijf jaar ervaring. Onze medewerkers hebben dan ook minstens 500 procedures uitgevoerd. Dankzij onze ervaring, medische achtergrond en expertise kunnen we jou adviseren welke behandeling het resultaat zal geven waar jij naar streeft. Wij kijken vooral naar jouw wensen en voorkeuren en zorgen er graag voor dat de behandeling in het gewenste effect resulteert.

Hoe verloopt een filler behandeling?

Een behandeling met fillers neemt weinig tijd in beslag. Allereerst wordt er verdoving aangebracht; we wachten even tot deze zeker is ingewerkt en starten met de filler behandeling. Na de behandeling kunnen we het behandelde gebied afkoelen indien nodig. In totaal duurt een behandeling met fillers tussen 15 en 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de behandelde zone.

Is een filler behandeling pijnlijk?

Een filler behandeling zonder verdoving kan inderdaad als pijnlijk worden ervaren. Door de samenwerking met onze plastisch en esthetisch artsen kunnen wij echter een filler behandeling mét lokale verdoving uitvoeren, waardoor de behandeling veel minder pijnlijk is. Dit wordt natuurlijk grondig op voorhand besproken met de patiënt.

Bijwerkingen na de behandeling met fillers

Gedurende een aantal dagen na de behandeling zelf kan je nog last hebben van bijwerkingen zoals lichte zwelling, blauwe plekken en kneuzingen. Geen zorgen: deze bijwerkingen zijn volkomen normaal en verdwijnen vanzelf.

Hoe lang blijven de resultaten van filler behandelingen?

Er bestaan twee categorieën fillers: permanente fillers en tijdelijke hyaluronzuur fillers. Permanente fillers blijven, zoals de naam doet vermoeden, levenslang in het lichaam aanwezig. Het klinkt heel verleidelijk, maar de enige manier om deze uit je lichaam te verwijderen is via een chirurgische ingreep: denk dus twee keer na voor je een permanente filler behandeling zou willen ondergaan.

Bij Dr. Van Cauwenberge werken we met tijdelijke fillers. Het effect van een tijdelijke filler is na de behandeling onmiddellijk zichtbaar. Deze fillers verlaten het lichaam na enkele maanden of jaren. Verder hangt de duur van de resultaten van de behandeling ook af van het behandelde gebied en van de patiënt zelf. Gemiddeld blijven de effecten van de meeste fillers tussen 6 maanden en 18 maanden zichtbaar.

Overweeg je een behandeling, maar heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen jou graag verder naar het resultaat van je dromen.

Jouw natuurlijke schoonheid een boost geven met fillers? Maak een afspraak bij Dr. Van Cauwenberge!

Ben je klaar om jouw natuurlijke schoonheid op een subtiele manier in de spotlight te zetten? Of mag het resultaat van een filler behandeling wat feller zijn? Wat je ook kiest, wij zorgen er graag voor dat je tevreden bent met het resultaat van onze behandelingen. Neem gerust contact op met de praktijk van Dr. Van Cauwenberge om een consultatie te boeken.

Heb je nog andere vragen?

Aarzel dan niet om me te contacteren. Wil je graag de mogelijkheden bespreken? Maak dan een online afspraak in mijn privépraktijk of in het AZ Sint-Jan ziekenhuis in Brugge.

Gerelateerde artikels

Nog op zoek naar meer informatie? Lees dan ook onderstaande artikels.