Privépraktijk van Dr. Van Cauwenberge voor professionele behandelingen met spierontspanners

Botuline toxine, de stof achter rimpelbehandelingen

Botuline toxine is een neurotoxine die geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Neurotoxines zijn gifstoffen en beïnvloeden de werking van ons zenuwstelsel. 

Botuline toxine blokkeert de overdracht van impulsen tussen de spiercellen en de zenuwcellen. Simpeler gezegd is botuline toxine een spierontspanner: deze stof zorgt ervoor dat de spieren niet meer gaan aanspannen.

Hoe verloopt botuline toxine behandeling?

Een behandeling met een spierontspanner verloopt vrij eenvoudig. Op de te behandelen plaatsen worden kleine hoeveelheden spierontspanner toegediend door middel van een injectie met een zeer fijne naald. De spierontspanner zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht de zenuwen naar betreffende spieren stagneert. Hierdoor worden de spieren tijdelijk stil gehouden.

Waarvoor wordt botuline toxine gebruikt?

Spierontspanners worden vaak aangewend om het visuele aspect van huidveroudering aan te pakken. Overactieve gelaatsspieren veroorzaken namelijk rimpels en plooien in de huid. Door het injecteren van botuline toxine worden de spieren ontspannen en ziet de huid er weer glad uit. Een rimpelbehandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en wordt ook vaak door beiden gebruikt.

Echter is een injectie met botuline toxine niet altijd een louter cosmetische behandeling. Zo worden spierontspanners vaak in de medische wereld gebruikt voor verschillende doeleinden zoals voorkomen van frequente migraineaanvallen of tegengaan van overmatig zweten.

Last van migraineaanvallen? Wellicht kunnen spierontspanners helpen

Het injecteren van spierontspanners is een effectieve techniek om migraineaanvallen sterk te verminderen, of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Een van de uitlokkers van migraine is namelijk het onwillekeurig aanspannen van spieren. Een behandeling met spierontspanners kan in deze situatie een oplossing bieden. 

 

Door de injectie zal de spanning in het hoofd, nek en schouders verdwijnen. Hierdoor wordt het aantal toekomstige migraineaanvallen fors verminderd. Let op, deze behandeling leidt niet bij iedereen tot hetzelfde resultaat: in hoeverre een spierontspanner je migraine-aanvallen zal tegengaan hangt af van de soort hoofdpijn en de oorzaken ervan. 

 

Laat je migraine behandelen met spierontspanners door Dr. Van Cauwenberge

Wil je weten of een behandeling met spierontspanners jou kan helpen om migraineaanvallen te voorkomen? Neem dan contact op met Dr. Van Cauwenberge voor meer info!

Ongemakken door overmatig zweten? Spierontspanners to the rescue

Jawel, je leest het goed: ook overmatig zweten kan beholpen worden door spierontspanners. De injecties van botuline toxine blokkeren niet enkel de overdracht van impulsen tussen zenuwen en bepaalde spieren. Ook de signalen die de zweetklieren aansporen tot zweetproductie worden tegengehouden. Hierdoor gaan er geen prikkels meer naar de zweetklieren en zullen deze stoppen met het produceren van zweet.

Is overmatig zweten herkenbaar voor jou? Neem contact op met Dr. Van Cauwenberge!

Benieuwd of een behandeling met botuline toxine jou kan helpen om nooit meer zweetvlekken op je kledij te zien? Maak een afspraak bij de privépraktijk van Dr. Van Cauwenberge en ontdek wat onze artsen voor jou kunnen doen. 

Wanneer kan je een cosmetische rimpelbehandeling gebruiken?

Injecties met botuline toxine worden dikwijls aangewend om bepaalde door spieractiviteit veroorzaakte rimpels te behandelen. Vaak worden rimpels veroorzaakt door het frequent willekeurig of onwillekeurig aanspannen van bepaalde spieren. Op een bepaald moment worden deze rimpels zo diep dat ze niet door middel van make-up gecamoufleerd kunnen worden. De spierontspannende stoffen kunnen dan een oplossing bieden. Injectables om visuele huidveroudering tegen te gaan worden trouwens vaak gebruikt door zowel mannen als vrouwen.

Een rimpelbehandeling met de juiste spierontspanners is enorm effectief bij aanpak van fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Zowel horizontale als verticale rimpels kunnen door botuline toxine worden weggewerkt. De procedure omvat een reeks kleine injecties waarvan de effecten in het behandelde gebied drie à zes maanden zichtbaar blijven.

Is behandeling met spierontspanners pijnlijk?

De behandeling wordt door de grote meerderheid als niet pijnlijk ervaren, doch kan er een verdovende crème worden aangebracht om eventuele ongemakken tijdens de procedure te verminderen.

Maak een afspraak

Wil je meer weten over spierontspanners? Maak een online afspraak met Dr. Van Cauwenberge en bespreek jouw opties.

Boek je afspraak

Is botuline toxine schadelijk?

Sommige mensen zijn van mening dat spierontspanners gevaarlijk zijn. Echter moet dit genuanceerd worden: toediening van onjuiste hoeveelheid van eender welke injectables door een onervaren arts kan inderdaad gevaarlijk zijn. Wordt botuline toxine echter gebruikt door een deskundige dokter met ruime ervaring, dan schuilt er in principe geen gevaar achter de behandeling.

Hoe verkrijg ik het beste resultaat door een behandeling met spierontspanners?

Als je je huid laat behandelen met botuline toxine door een ervaren chirurg, dan zal de toegediende stof op de correcte manier geïnjecteerd worden in de onderliggende spier van het gebied dat je wil behandelen. Na de correcte injectering zal de stof zich niet verder verspreiden in het lichaam en worden dus enkel de spieren uit de gekozen zone aangepakt.  

Kies voor een arts met ervaring in behandelingen met botuline toxine

Om effectief te zijn moeten de injecties met spierontspanners correct uitgevoerd worden. Dé garantie voor betrouwbaarheid en afwezigheid van ongemakken is een deskundige arts die al talloze injecties heeft mogen toedienen

Hoe meer ervaring met spierontspanners de behandelende dokter heeft, hoe beter het effect van de injecties er uiteindelijk uit zal zien. Kies daarom voor een gespecialiseerde arts in een erkende kliniek om het gewenste resultaat te krijgen. 

Wil je opnieuw genieten van een gladde, jonge huid? Maak een afspraak bij Dr. Van Cauwenberge!

In de privépraktijk van Dr. Van Cauwenberge hanteren we de hoogste standaarden inzake hygiëne en privacy. Zowel de artsen als de medische medewerkers van de praktijk hebben minstens 500 behandelingen mogen uitvoeren en beschikken allemaal over meer dan vijf jaar ervaring in de medische wereld. Wees gerust: bij ons ben je écht in goede handen.

Is het resultaat van een rimpelbehandeling onmiddellijk zichtbaar?

Binnen tien minuten van alle rimpels af geraken is helaas te mooi om waar te zijn. Meteen na de behandeling zal het eindresultaat van injecties nog niet zichtbaar zijn. De resultaten zullen pas na enkele dagen merkbaar zijn in het behandeld gebied.

 

Het maximale effect van de behandeling zie je pas na vier weken. Na acht weken begint de stof langzaamaan minder effect te hebben en na vier à vijf maanden zijn de effecten van de behandeling nog nihil. Het is dus aangeraden om twee à drie keer per jaar de behandeling te herhalen indien je het effect wil behouden.

Komen de rimpels terug als ik stop met botuline toxine-injecties?

Geen zorgen, je krijgt heus niet meer of ergere rimpels als je toch beslist om te stoppen met de behandelingen. De rimpels zullen wel na een aantal weken weer zichtbaar zijn, maar je huid zal er zeker niet erger aan toe zijn dan voor de start van de behandelingen. 

Op zoek naar een ervaren behandelend arts? Kies voor privé praktijk van Dr. Van Cauwenberge

Dokter Van Cauwenberge is algemeen chirurg met een verregaande ervaring in allerlei operaties en cosmetische behandelingen. Als expert is hij frequent te gast op internationale congressen om zijn kennis en expertise te delen. 

Dokter Van Cauwenberge heeft jarenlange ervaring met rimpelbehandelingen en weet daardoor perfect hoe optimaal resultaat te behalen. Bovendien hanteert hij een sterk persoonlijke aanpak waar persoonlijk contact met zijn patiënten en een intense follow-up centraal staan.

Ook andere artsen van de privépraktijk hebben minstens vijf jaar ervaring. Hierdoor ben je bij de praktijk van Dr. Van Cauwenberge zeker in goede handen: de expertise van onze artsen en medisch personeel zorgt telkens voor kwalitatief resultaat.  

Neem contact op met Dr. Van Cauwenberge!

Kom je graag op raadpleging in de praktijk? Of boek je liever meteen een behandeling? Neem dan gerust contact op met de praktijk van Dr. Van Cauwenberge!

Heb je nog andere vragen?

Aarzel dan niet om me te contacteren. Wil je graag de mogelijkheden bespreken? Maak dan een online afspraak in mijn privépraktijk of in het AZ Sint-Jan ziekenhuis in Brugge. 

Gerelateerde artikels

Nog op zoek naar meer informatie? Lees dan ook onderstaande artikels.