Profhilo

Profhilo, een term waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Heb jij last van een doffe huid die wat hangt? Ontdek hier waarom Profhilo je van dienst kan zijn!

Profhilo: hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen

Profhilo is een cosmetische, innovatieve behandeling die wat tussen een filler en een skinbooster ligt. Profhilo is een product dat samengesteld is uit puur hyaluronzuur, een natuurlijke lichaamseigen stof die op zijn beurt de productie van collageen en elastine in de huid stimuleert. Profhilo is volledig natuurlijk en bevat geen chemische toevoegingen.

Waarom een Profhilo behandeling meer dan een anti-aging behandeling is

Profhilo bevat natuurlijk hyaluronzuur en zorgt voor meer collageen en elastine in de huid. Doordat collageen en elastine gestimuleerd worden, wordt de huid in zijn geheel strakker en steviger. Bovendien ziet de huid er dan ook gezonder uit. Een nieuwe glow en voedende hydratatie is zichtbaar. 

Een Profhilo behandeling kan daarom worden aangeraden bij mensen waarbij het gelaat door de ouderdom begint te hangen. Naast huidverslapping, kan ook een droge en geïrriteerde huid baat hebben bij de behandeling.

Het is niet zo dat de behandeling het verouderingsproces gaat afremmen of tegenhouden, maar de gevolgen van de veroudering worden wel zichtbaar verminderd! 

Voor wie is een andere behandeling beter?

Is je voornaamste klacht diepe rimpels aan het aangezicht? Dan is een Profhilo behandeling niet de meest optimale keuze voor jou, al zal het wel de wat fijnere lijntjes vervagen. Fillers zijn je dan beter van dienst.

Het verschil met een filler

Een Profhilo behandeling is niet hetzelfde als een filler behandeling van het gelaat. De naam van een filler zegt het zelf al, het vult de huid op. Het bevat ook hyaluronzuur, maar gaat eerder de diepe groeven van de huid opvullen. Een Profhilo behandeling verschilt ook van spierontspanners, die op een andere manier werken.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Voor de behandeling: waarop moet je letten?

Er moet op drie zaken gelet worden alvorens Profhilo wordt toegepast. Je mag minstens twee dagen geen alcohol gedronken hebben, vijf dagen geen voedingssupplementen hebben ingenomen en op de dag van de procedure mag je geen bloedverdunners innemen.

De behandeling stap voor stap uitgelegd

Het product wordt met behulp van kleine naalden geïnjecteerd in je gelaat. Op 5 vaste plaatsen spuit men eenzelfde hoeveelheid (zijnde 2 ml) van de werkzame bestanddelen in. Het gaat om drie plaatsen op de wang, een plaatsje boven de wenkbrauw en een plaatsje helemaal aan de onderkant van het gelaat. Aan de andere gezichtshelft wordt de stof geïnjecteerd op exact dezelfde plaatsen. Zo krijgt men een mooi symmetrisch resultaat.

Vanuit de injectieplaatsen verspreidt het product zich over het hele gezicht. De prikjes zijn nauwelijks pijnlijk, maar worden wel als onaangenaam bevonden. Een verdovende crème wordt doorgaans niet gebruikt.

Na de behandeling: hoe geniet je van een optimaal resultaat? 

Na de eerste behandeling mogen er slechts vier weken zitten voor de tweede behandeling. Slechts na twee sessies kan het glow effect bereikt worden.

Opdat de verbeteringen zichtbaar blijven, is het belangrijk om zeker een dag na de injecties niet te roken. Zo wordt de huid daadwerkelijk hersteld en niet meteen weer beschadigd van binnenuit. 

Verder is het nodig om je gezicht minstens twee dagen na de injecties tot rust te laten komen en het niet bloot te stellen aan een peeling, massage, scrub, microdermabrasie- of laserbehandeling. Wacht ook twee dagen met sporten en met alcohol drinken.

Hetgene wat je het langst zal moeten laten, is je gezicht blootstellen aan felle warmte. Wacht nog maar twee weken met zonnen en met het nemen van een sauna!

Maak een afspraak

Heb je interesse in profhilo? Maak een online afspraak met Dr. Van Cauwenberge en bespreek jouw opties.

Boek je afspraak

Zal iedereen kunnen zien dat ik “iets heb laten doen” aan mijn gezicht?

Gelukkig is dat niet het geval. Het resultaat is subtiel, en zal door niet veel mensen worden opgemerkt. De belangrijkste persoon zal wel degelijk het resultaat zien, en dat ben jij! Hou er wel rekening mee dat het effect pas na twee maanden helemaal tot zijn recht komt.

Blijf ik dan eeuwig mijn nieuwe strakke huid behouden?

Helaas niet. Het effect van Profhilo is krachtig, maar niet oneindig. Je zal merken dat bij sommige mensen de stevigheid 6 maanden en bij anderen tot 12 maanden aanhoudt. Dit hangt af van persoon tot persoon en zal je zelf opmerken. Daarna moet de behandeling herhaald worden en verkrijg je hetzelfde resultaat als na de eerste behandeling.

Is Profhilo veilig?

Zijn er mogelijke neveneffecten? Profhilo gebruiken is een redelijk veilige procedure. Er zijn amper bijwerkingen van een lichaamseigen stof, wat hyaluronzuur betreft. Enkel het injecteren kan soms wat bijwerkingen geven, namelijk wat kleine plaatselijke bloeduitstortingen, wat plaatselijke roodheid of milde zwelling. Deze klachten zijn bijna altijd tijdelijk.

Vind je het moeilijk om voor jezelf uit te maken of jij een geschikte kandidaat zou zijn voor een Profhilo behandeling? Kan je niet inschatten of dit hyaluronzuur zijn positieve effect bij jou zal kunnen bewerkstelligen? Maak dan eens een afspraak bij dokter Van Cauwenberge, die je uitgebreid advies zal geven.

Ontdek jij ook het effect van een anti-aging behandeling waarbij collageen en elastine worden gestimuleerd?

Heb je nog andere vragen?

Aarzel dan niet om me te contacteren. Wil je graag de mogelijkheden bespreken? Maak dan een online afspraak in mijn privépraktijk of in het AZ Sint-Jan ziekenhuis in Brugge.