Dr. Van Cauwenberge vertelt je alles wat je moet weten over een rimpelbehandeling

De veroudering van de huid is een natuurlijk proces en ook het krijgen van rimpels maakt hier deel van uit. Toch zijn velen onder ons deze rimpels liever kwijt dan rijk. In dat geval kan een rimpelbehandeling, waarbij de diepere rimpels zoveel mogelijk worden weggewerkt, een oplossing zijn. Op deze pagina vertelt Dokter Van Cauwenberge je alles wat je moet weten over een rimpelbehandeling: van info over de behandeling zelf, tot het volledige proces en de prijzen.

Rimpelbehandeling: de basics

Vooraleer je beslist om een afspraak te maken voor een rimpelbehandeling, kan het nuttig zijn om eerst alle belangrijke info door te nemen. Indien je op zoek bent naar een manier om rimpels te verminderen en/of te voorkomen, kan een rimpelbehandeling de ideale oplossing zijn voor jou. Dr. Van Cauwenberge werkt hiervoor met spierontspanners.

Spierontspanners: hoe werken ze?

Om te snappen hoe spierontspanners werken, moeten we een kijkje nemen naar de oppervlakkige spieren die zich vlak onder de huid bevinden, ook wel ‘mimische spiertjes’ genoemd. Deze oppervlakkige spieren trekken continu samen, bijvoorbeeld wanneer je lacht of fronst. Doordat deze spieren keer op keer samentrekken ontstaan er dynamische rimpels in het gelaat zoals kraaienpootjes of fijne lijntjes rond de mond. Ook wanneer het gezicht volledig ontspannen is, zullen deze rimpels vaak nog zichtbaar zijn.

Een rimpelbehandeling met spierontspanners, zal helpen om deze rimpels weg te werken en te voorkomen. De prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren zal geblokkeerd worden door de spierontspanners, waardoor het bewegen van de spieren zal verminderen en rimpels minder zichtbaar zullen zijn.

Spierontspanners kunnen werken voor alle verschillende rimpels: van diepe groeven in het voorhoofd tot fijne rimpels rond de mondhoeken. Je bespreekt tijdens een consultatie met dr. Van Cauwenberge welke zones je graag wil laten behandelen, en hij zorgt voor een natuurlijk resultaat. De meest voorkomende zones zijn:

  • Voorhoofdsrimpels
  • Fronslijnen tussen de wenkbrauwen
  • Kraaienpootjes rond de ogen
  • Lijntjes rond de mond
  • Onregelmatigheden / oneffenheden / asymmetrie in het gezicht


Spierontspanners kunnen daarnaast ook worden gebruikt om overmatig zweten tegen te gaan, bijvoorbeeld in de zone van de oksels.

Een behandeling met spierontspanners: het volledige proces van A tot Z

Om je zo veel mogelijk op je gemak te stellen, overlopen we graag het volledige proces van de rimpelbehandeling. Zo weet je meteen waaraan je je mag verwachten, van de consultatie tot het eindresultaat.

Consultatie bij dr.. Van Cauwenberge

de allereerste stap is een persoonlijke consultatie bij dr. Van Cauwenberge, die een eerste kijk zal nemen naar de huidige rimpels op het gezicht en op basis van zijn bevindingen een aantal aanbevelingen zal doen. Tijdens deze consultatie zal de dokter je vragen naar je verwachtingen en zal hij je informeren over de resultaten en mogelijke complicaties. Uiteraard staan jouw eigen wensen hierbij op de eerste plaats en probeert de dokter in samenspraak met jou tot het gewenste resultaat te komen.

Injectie van de spierontspanners

nadat je een afspraak hebt gemaakt bij dr. Van Cauwenberge, is het tijd voor de behandeling zelf. Hierbij worden de spierontspanners ingespoten in de gewenste zones. Als eerste zal de dokter de huid reinigen om te voorkomen dat er bacteriën in de huid terechtkomen. Nadien zal hij markeringspunten aanbrengen op het gezicht, waarna hij de spierontspanners met een zeer fijne naald zal inbrengen. Dit onderdeel van het proces is vrij pijnloos, hoewel deze pijngrens uiteraard afhankelijk is van persoon tot persoon. Voor een rimpelbehandeling met spierontspanners wordt om die reden geen verdoving gebruikt. Bespreek zeker op voorhand met de dokter eventuele onzekerheden over de behandeling.

Wachten op het gewenste effect

na de behandeling zal het resultaat niet meteen zichtbaar zijn. Pas na enkele dagen tot een week na de behandeling zal je voor het eerst de rimpels zien verminderen. Voor een behandeling met spierontspanners is geen specifieke nazorg nodig, maar het wordt aanbevolen het gebied niet te masseren, alsook niet te sporten en zweten. Na de behandeling zal het resultaat enkele maanden zichtbaar zijn, gemiddeld 3 tot 6 maanden.

Opnieuw actiever worden van de spieren

zoals hierboven vermeld, blijft het resultaat van de behandeling enkele maanden zichtbaar. Daarna verliest de spierontspanner zijn werking en zullen bepaalde rimpels weer meer zichtbaar worden of zullen nieuwe rimpels ontstaan. Om het effect van de spierontspanner te behouden, is het aanbevolen na enkele maanden terug te keren voor een nieuwe behandeling. Deze tijdsperiode hangt echter af van persoon tot persoon, dus daarom kan het nuttig zijn om dit persoonlijk te bespreken met dokter Van Cauwenberge.

Injecties in het gezicht kunnen op het eerste gezicht intimiderend lijken, maar daarover hoef je je alvast niet te veel zorgen te maken. Het is belangrijk om te benadrukken dat risico’s en complicaties bij een rimpelbehandeling erg zeldzaam zijn, en dat zowat alle patiënten een succesvolle behandeling ondergaan. Na de behandeling kan je onmiddellijk naar huis en ben je volledig toonbaar.

De meest voorkomende complicatie bij een rimpelbehandeling is de ontwikkeling van blauwe plekken en kleine zwellingen op de plaats van een injectie. Deze zijn – wanneer ze zich voordoen – echter zeer mild en blijven maar een paar uur tot een paar dagen zichtbaar. Dit is dus een zeer tijdelijke en milde complicatie waarover je je absoluut geen zorgen hoeft te maken. Een rimpelbehandeling is een effectieve en veilige manier om fijne en diepe rimpels tegen te gaan en je een jeugdige, maar nog steeds natuurlijke uitstraling te geven.

In zeer uitzonderlijke gevallen kan de injectie een ongewenst effect hebben, namelijk een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen. Deze bijwerking is echter uiterst zeldzaam en verdwijnt spontaan.

Prijzen

De prijs van een rimpelbehandeling met spierontspanners is afhankelijk van het aantal te behandelen zones, alsook de grootte ervan. Iedere persoon heeft namelijk een andere hoeveelheid van de spierontspanner nodig, gezien rimpels aanzienlijk kunnen variëren tussen verschillende leeftijden en genders. Daarom wordt de prijs van de behandeling voor jou persoonlijk door Dr. Van Cauwenberge vastgesteld tijdens een consultatie, en stelt hij voor jou een persoonlijk behandelplan op.

Maak een afspraak

Wil je toch graag een prijslijst ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in en je ontvangt de prijslijst rechtstreeks in je inbox.

Boek je afspraak

Dr. Van Cauwenberge: specialist in rimpelbehandelingen

Dr. Van Cauwenberge is een specialist op het gebied van rimpelbehandelingen met spierontspanners, alsook fillers. Hiervoor volgde hij eerst een speciale opleiding in Londen, en vandaag kan je hem terugvinden voor deze behandelingen in zijn praktijk in Brugge.

Dr. Van Cauwenberge is een ervaren specialist, die de belangen van zijn patiënten volledig in acht neemt. Een mooi en natuurlijk resultaat is waar steeds naar gestreefd wordt, en dit terwijl er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met jouw wensen en verwachtingen.

Wil je graag een eerste consultatie inplannen met dokter. Van Cauwenberge? Dat kan! Hij kijkt ernaar uit je te mogen ontvangen in de praktijk en te luisteren naar jouw wensen omtrent een rimpelbehandeling met spierontspanners.

Heb je nog andere vragen?

Aarzel dan niet om me te contacteren. Wil je graag de mogelijkheden bespreken? Maak dan een online afspraak in mijn privépraktijk of in het AZ Sint-Jan ziekenhuis in Brugge. 

Gerelateerde artikels

Nog op zoek naar meer informatie? Lees dan ook onderstaande artikels.