Maagverkleining België: kies voor dr. Van Cauwenberge

Ben je op zoek naar een expert in België om jouw maagverkleining uit te voeren? Dan ben je bij dokter Van Cauwenberge in Brugge aan het juiste adres. Als algemeen chirurg werd hij opgeleid door wereldexperts inzake maagverkleinende operaties en met meer dan vijftien jaar ervaring kan hij zich een echte specialist noemen.

Omdat we het bij dokter Van Cauwenberge belangrijk vinden dat onze patiënten betrouwbare informatie kunnen vinden, vertellen we je in dit artikel alles over hoe je een geschikte chirurg kunt vinden voor een maagverkleining in België en wat je van de ingreep kunt verwachten.

Hoe kies ik de chirurg voor mijn maagverkleining?

Een maagverkleinende operatie is niet zonder risico. Daarom kies je best voor een chirurg die je volledig kan vertrouwen en bij wie je je helemaal op je gemak voelt.

Kies voor een arts met ervaring

Als je kiest voor een arts met ervaring, weet je zeker dat die al heel wat ingrepen tot een goed einde heeft gebracht. Chirurgen met ervaring kennen de kneepjes van het vak en weten perfect wat de beste aanpak is voor elke patiënt. Zo kan je met een gerust gevoel je operatie tegemoet gaan en heb je de garantie dat je na de ingreep een mooi resultaat hebt.

Kies voor een arts waar je je goed bij voelt

Als je een ingreep laat uitvoeren door een arts, dan wil je er zeker van zijn dat je je volledig op je gemak voelt bij die persoon en dat je hem/haar 100% kan vertrouwen. Ga daarom op zoek naar een dokter met de juiste kwaliteiten die je helemaal vertrouwt.

Dokter Van Cauwenberge koos voor chirurgie door zijn passie om mensen te helpen. Daarom zet hij sterk in op persoonlijke begeleiding, waarbij hij zijn patiënten een uitgebreide uitleg geeft over wat de ingreep inhoudt, wat ze kunnen verwachten en hoe ze zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden. Samen met hen bespreekt hij zo bijvoorbeeld de mogelijkheden tot een maagverkleining terugbetaling en de risico’s die aan de operatie verbonden zijn.

Ook na de operatie blijft dokter Van Cauwenberge verder inzetten op persoonlijke begeleiding. Dat doet hij door een intense follow-up van de patiënt, zodat die ook na de ingreep niets tekortkomt.

Maak een afspraak

Wil je een maagverkleining met persoonlijke begeleiding en intense follow-up? Maak vandaag nog je afspraak bij dokter Van Cauwenberge.

Boek je afspraak

Onder welke voorwaarden kan ik een maagverkleining laten uitvoeren?

BMI of Body Mass Index

Een maagverkleining is een operatie die wordt uitgevoerd bij mensen met obesitas ofwel zwaar overgewicht met als doel drastisch gewichtsverlies te verwezenlijken. Je kan spreken van morbide obesitas vanaf een BMI of Body Mass Index vanaf veertig. Ook bij een BMI van 35 of meer met gezondheidsproblemen kan je spreken van ernstige obesitas. 

Overgewicht veroorzaakt veel andere aandoeningen op lange termijn, zoals ernstige gewrichtsklachten, slaapapneu syndroom en diabetes (suikerziekte). Je kan dit voorkomen en soms zelfs genezen door gewicht te verliezen.

Maagverkleining als laatste redmiddel

Heb je overgewicht, dan kan het al veel doen als je voldoende beweegt en een gezonde levensstijl hebt. Soms lukt het mensen echter niet om voldoende te bewegen of gezond te eten. Een maagverkleining is dan een laatste redmiddel om je ideale gewicht te bereiken. 

Omdat de operatie zo ingrijpend is, ook op lange termijn, zal je met het multidisciplinair team van dr. Van Cauwenberge de operatie bespreken. Dit team bevat een psycholoog, een diëtist en vaak ook een endocrinoloog. Zo zijn we er zeker van dat onze patiënten zowel mentaal als fysiek goed voorbereid zijn op de ingreep.

Wat gebeurt er voor de maagverkleining?

Alvorens je een afspraak boekt voor een maagverkleining, is het interessant om te weten hoe de aanloop naar een maagverkleinende operatie nu precies verloopt. Hieronder doen we dat voor jou uit de doeken.

1. Verschillende mogelijke ingrepen bespreken

Tijdens je consult met dokter Van Cauwenberge wordt de operatie besproken. Een maagverkleining is een operatie waarbij de maag verkleind wordt, met als doel om het hongergevoel te verminderen, minder voedingsstoffen op te nemen en als gevolg daarvan het lichaamsgewicht te verminderen. 

Er zijn verschillende ingrepen mogelijk, meer daarover lees je in ons artikel: maagverkleining operatie. Vaak worden ze laparoscopisch (met een kijkoperatie) uitgevoerd.

Gastric bypass

Een gastric bypass is de meest voorkomende ingreep. Hierbij wordt de maag verkleind en de dunne darm rechtstreeks aangesloten op deze kleine maag. Je hebt hierdoor snel een verzadigd gevoel. Deze techniek is een goede optie als je veel tussendoortjes eet.

Sleeve gastrectomie

Bij een sleeve gastrectomie wordt er een buisvormige maag gemaakt. Een groot deel van de maag wordt dus verwijderd.

Maagring

Een maagring wordt nog maar zelden toegepast omdat deze techniek op lange termijn minder gewichtsverlies geeft en complicaties met de maagring zelf.

2. Ontmoet het team

Voor de ingreep maak je kennis met het gespecialiseerde team van dr. Van Cauwenberge. Dit team bevat een diëtist en psycholoog. Zij moeten immers elk hun goedkeuring geven vooraleer de ingreep van start kan gaan. Zij bespreken ook wat je mag verwachten en hoe je levensstijl eruitziet na de maagverkleining. Er wordt daarbij steeds rekening gehouden met je algemene gezondheidstoestand, je gewicht, of je rookt of drinkt…

3. Vooronderzoeken

Een uitvoerig, algemeen lichamelijk onderzoek wordt steeds uitgevoerd. Meestal wordt er ook een bloedonderzoek gedaan en een elektrocardiogram (hartfilmpje).

Via een gastroscopie (een onderzoek waarbij men via de slokdarm in de maag kan kijken) zal een dokter bekijken of er een bepaalde bacterie in je maag zit. Zo ja, dan zal die eerst uitgeroeid moeten worden.

Vaak zal je voor de ingreep een caloriearm dieet moeten volgen om je lever kleiner te maken. Een diëtist kan je hiermee helpen. 

Eens al deze onderzoeken voltooid zijn, kan je behandelend arts beslissen of je een geschikte kandidaat bent voor een maagverkleining. Heb je de goedkeuring van de chirurg en het medisch team? Dan kan jij een maagverkleining ondergaan. Heb je nog vragen over de ingreep of wil je meer informatie over de maagverkleining prijs? Aarzel dan niet om contact op te nemen met dokter Van Cauwenberge.

Vertrouw je op de expertise en werkwijze van dokter Van Cauwenberge?

Je bent steeds welkom op een eerste consult in de kliniek van dr. Van Cauwenberge voor verdere uitleg: maak vandaag nog een online afspraak.

Gerelateerde artikels

Nog op zoek naar meer informatie over een maagverkleining? Lees dan ook onderstaande artikels.