Een liesbreukbehandeling nodig? Kies voor Dr. Van Cauwenberge, een ervaren chirurg

Kreeg je te maken met een liesbreuk? Wil je er graag van af? Dan is een liesbreukbehandeling door Dr. Van Cauwenberge de juiste keuze! Dr. Van Cauwenberge is een gerenommeerde chirurg met meer dan 15 jaar ervaring. Eén van zijn specialisaties is buikwandchirurgie: hij heeft dan ook talrijke liesbreuken mogen behandelen. Bij hem ben je dus écht in goede handen!

Wens je zo snel mogelijk je liesbreuk te laten behandelen? Wacht niet langer: neem vandaag nog contact op met Dr. Van Cauwenberge.

Wat is een liesbreuk?

De medische benaming van een liesbreuk is hernia inguinalis. Het gaat om een aandoening waarbij een stukje buikinhoud (darmen of onderhuids vetweefsel) door een opening in de buikwand uitpuilt in de liesstreek. Vandaag is een liesbreuk een vaak voorkomend probleem. Vooral mannen worden frequent door een liesbreuk getroffen.

Moet een liesbreuk behandeld worden?

Een liesbreuk geneest helaas niet vanzelf. Geen paniek: niet iedere liesbreuk dient dringend te worden behandeld. Als een liesbreuk terug te duwen is en geen pijn in de lies geeft, is er geen sprake van urgentie en kan men wachten met de behandeling. De symptomen van een liesbreuk kunnen echter voor ongemakken zorgen waar je liever snel van af wilt. 

Soms moet een liesbreuk wél dringend worden behandeld. Dit is het geval wanneer een liesbreuk beklemd raakt. Bij een beklemde liesbreuk worden de bloedvaten van de darmen of de darm zelf afgesloten. Een stukje darm zit dan vast in de opening in de buikwand en kan niet meer teruggeduwd worden.

Een beklemde liesbreuk gaat gepaard met een sterk pijnlijk gevoel. In dat geval is een dringende operatie nodig om ernstige complicaties te voorkomen.

Een liesbreuk kan heel lastig zijn. Wanneer zou je voor een liesbreuk operatie moeten kiezen? En hoe gaat dat dan juist in zijn werk?

Hoeveel je exact betaalt, hangt natuurlijk ook af van het type operatie dat je nodig hebt, of er enkel overtollige huid verwijderd wordt of of men ook vet moet verwijderen, en nog veel meer. We lichten alle belangrijke details over de buikwandcorrectie toe in dit artikel.

Wat bepaalt de prijs van een buikwandcorrectie?

Hoeveel jij uiteindelijk zal moeten betalen voor je buikwandcorrectie, hangt van verschillende factoren af. Hieronder sommen we op welke elementen een belangrijke rol spelen in het kostenplaatje van jouw buikwandcorrectie.

Neem contact op

Heb je veel last van een plotse, hevige pijn in de liesstreek? Neem dan dringend contact op met je huisarts of dr. Van Cauwenberge om mogelijke complicaties te voorkomen.

Boek je afspraak

Wat merk ik bij een liesbreuk?

Een van de voornaamste symptomen van een liesbreuk is een zichtbare zwelling in de liesstreek. Men ziet vaak een soort van uitstulping of een bult waar de liesbreuk zit. Bij mannen kan deze zwelling zich ter hoogte van de balzak bevinden.

Daarnaast kan je een onaangenaam gevoel van druk ervaren in de liesstreek, vooral bij fysieke inspanningen of wanneer je zware lasten moet tillen. Bij zwaar heffen zal de zwelling dan ook vergroten. Dit komt door de verhoogde druk in de buik die met sommige fysieke inspanningen gepaard gaat. 

Ook tijdens het hoesten kan je meer last hebben van de zwelling. Daarom zal de arts bij een lichamelijk onderzoek naar de liesbreuk je vragen om te hoesten: zo wordt de liesbreuk beter zichtbaar.

Kan een liesbreuk behandeld worden?

De klachten die een liesbreuk met zich meebrengt ben je liever kwijt dan rijk. Gelukkig kan een liesbreuk efficiënt behandeld worden. 

Er bestaan twee technieken om liesbreuken aan te pakken: met open chirurgie of een kijkoperatie (laparoscopisch). Een kijkoperatie is een niet-invasieve ingreep, wat betekent dat er niet gesneden wordt: de instrumenten worden via kleine gaatjes ingebracht om van binnenuit de inbreuk te herstellen. Bij een klassieke operatie wordt de liesbreuk in de buikwand hersteld via een snee. Tijdens de raadpleging zal Dr. Van Cauwenberge nagaan welk herstel voor jou het meest geschikt lijkt en zal samen met jou de voor- en nadelen van iedere techniek overlopen.

Een liesbreukbehandeling nodig? Kies voor Dr. Van Cauwenberge!

Dokter Van Cauwenberge is een gerenommeerd chirurg en werkt steeds op een wetenschappelijk onderbouwde manier. Zelf is hij lid van BSAWS (Belgian Section of Abdominal Wall Surgery) en van EHS (European Hernia Society). Hij heeft al meer dan 500 behandelingen uitgevoerd: voor hem kent de problematiek van liesbreuken geen geheimen meer.

Dr. Van Cauwenberge is onder meer gespecialiseerd in buikwandchirurgie, en heeft 15 jaar ervaring als buikwandchirurg achter de rug. Bij hem ben je dus echt in goede handen als je een liesbreuk wil laten behandelen.

Hoe verloopt een liesbreukoperatie bij Dr. Van Cauwenberge?

De operatie van een liesbreuk gebeurt meestal via een dagopname. Dit gebeurt onder algemene verdoving: je voelt dus helemaal niets tijdens de ingreep. Tijdens de operatie zal Dr. Van Cauwenberge de uitstulping van het buikvlies, de breukzak genoemd, verwijderen. Daarna duwt hij het stuk darm dat in de liesbreuk kan zitten, terug in de buikholte. 

Bij volwassenen zal Dr. Van Cauwenberge tijdens de operatie van de breuk een netje inbrengen om de zwakke plek in de buikwand te versterken. 

Twee weken na de liesbreukoperatie wordt er een controle uitgevoerd bij Dr. Van Cauwenberge.

Hoe verloopt het herstel na de behandeling?

Normaliter volgt na een geslaagde liesbreukoperatie een snel herstel. Zo duurt de herstelperiode bij veel patiënten ongeveer twee weken. Dit is echter zeer individueel: hoe snel je volledig zal herstellen, hangt af van verschillende factoren zoals de ernst van de liesbreuk, leeftijd, algemene gezondheid van de patiënt enzovoort.

Dr. Van Cauwenberge zal telkens uitbundig vertellen wat je wel en niet mag doen na de behandeling. In elk geval moet je minstens een week na een liesbreukoperatie voorzichtig aan doen: geen zware lasten tillen, geen sport beoefenen en in het algemeen voldoende rusten. Vooral in de eerste 24 uur na de liesbreukherstel moet je jouw lichaam zo weinig mogelijk inspannen.

Op zoek naar een chirurg voor een liesbreukbehandeling? Neem contact op met Dr. Van Cauwenberge!

Dr. Van Cauwenberge is verbonden aan het ziekenhuis AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. Op deze locatie doet hij driemaal per week consultaties en voert hij tweemaal per week behandelingen uit. Daarnaast ben je ook welkom op raadpleging in de privépraktijk van Dr. Van Cauwenberge.

Neem contact op

Heb je meer vragen over de ingreep? Of wens je graag je liesbreuk te laten behandelen? Laat je behandelen door een ervaren arts: neem vandaag nog contact op met Dr. Van Cauwenberge.

Boek je afspraak

Heb je nog andere vragen?

Heb je nog vragen? Neem contact op met dokter Van Cauwenberge of maak een online afspraak in zijn privépraktijk te Brugge of in het AZ Sint-Jan in Brugge.

Gerelateerde artikels

Nog op zoek naar meer informatie over een liesbreuk? Lees dan ook onderstaande artikels.