Fillers gezicht: dr. Van Cauwenberge bestrijdt statische rimpels in het gezicht

Met een toenemende vraag naar niet-chirurgische esthetische behandelingen, zijn filler behandelingen enorm populair geworden. Een filler behandeling voor het gezicht kan rimpels verminderen om je jeugdige uitstraling te herstellen, en dit met een natuurlijk resultaat! In dit artikel vertelt dr. Van Cauwenberge je alles wat je moet weten over de behandeling: van de voorbereiding tot de procedure en nabehandeling.

Waarom kiezen voor fillers voor het gezicht?

Voor mensen die last hebben van rimpels in het gezicht zijn fillers een goede oplossing. Daarnaast zijn fillers, zoals de naam doet vermoeden, effectief voor het toevoegen van volume op verschillende plaatsen in het gezicht. Zo worden fillers gebruikt om de lippen voller te maken, volume in de wangen toe te voegen of zelfs voor non-chirurgische neuscorrecties. Zo kan volumeverlies in het gezicht worden tegengegaan of kan een oplossing worden gevonden voor asymmetrie.

Als je op zoek bent naar een veilige en effectieve oplossing voor diepe of oppervlakkige rimpels in het gezicht, ben je bij dr. Van Cauwenberge aan het juiste adres. In zijn praktijk biedt hij hoogwaardige fillers voor het gezicht, zodat jouw rimpels vanaf nu verleden tijd zijn.

Wat is het verschil tussen spierontspanners en fillers?

Naast het gebruik van fillers, gebruikt dr. Van Cauwenberge ook spierontspanners om rimpels te behandelen. Laten we even het verschil tussen beide behandelingen schetsen:

 • Spierontspanners zoals botuline toxine Type A, zijn injecteerbare stoffen die de spieractiviteit verminderen. Ze blokkeren de overdracht van zenuwsignalen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk ontspannen. Spierontspanners worden meestal gebruikt om rimpels en fijne lijntjes te verminderen zoals bij fronslijnen, kraaienpootjes, en op het voorhoofd. Spierontspanners vergen na enkele maanden een bijwerking om het gewenste effect te behouden.

   

 • Fillers daarentegen werken door volume toe te voegen aan bepaalde gebieden van het gezicht. Daarom worden fillers, naast het bestrijden van rimpels en fijne lijntjes, ook gebruikt voor andere doeleinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voller maken van de lippen, het herstellen van volumeverlies in de wangen, of het verbeteren van de contouren van het gezicht. Ook fillers vergen een bijwerking, aangezien deze na een tijd door het lichaam afgebroken worden.


Er is geen “beste keuze” tussen deze beide behandelingen, gezien ze elk hun eigen voordelen bieden. De keuze hangt af van jouw specifieke wensen en de te behandelen gebieden. Daarom is het nuttig om eerst jouw wensen en doelen te overleggen met je arts, zodat je een behandeling kan kiezen die zal beantwoorden aan jouw doelen en wensen.

Op welke plaatsen in het gezicht worden fillers gebruikt?

Er zijn enkele veelvoorkomende behandelde gebieden met fillers. We zetten voor jou hieronder even de belangrijkste behandelingen uiteen.

Lip fillers voor mooie, vollere lippen

Lip fillers kunnen een oplossing bieden voor dunne of asymmetrische lippen. Door volume toe te voegen aan de lippen, krijg je een voller en meer gedefinieerd resultaat. Deze behandeling heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen vanwege de mooie resultaten van celebrities en influencers.

Filler voor diepe rimpels in het gelaat

Daarnaast kunnen fillers ook goed dienen om rimpels in het gelaat tegen te gaan. Deze rimpels worden opgevuld met de filler, zodat ze minder opvallen. Bij filler gaat het dan meestal over diepe rimpels, bijvoorbeeld nasolabiale plooien (aan de neus) en marionetlijnen (lijnen die van de mondhoeken naar de kaak lopen). Dit zijn rimpels die beter kunnen worden behandeld met fillers dan met spierontspanners.

Traangoot filler

Een laatste voorbeeld van hoe filler kan worden gebruikt, is voor het opvullen van de traangoot. De traangoot is het smalle kanaal dat van de binnenhoek van het oog naar de neus loopt en zorgt voor het afvoeren van de tranen. Bij sommige mensen is de traangoot erg prominent in het gezicht, waardoor geopteerd kan worden voor een behandeling met fillers. Hierdoor kan dit holle gebied worden opgevuld en worden donkere kringen onder de ogen minder zichtbaar.

Bovenstaande behandelingen met fillers zijn slechts enkele voorbeelden van hoe tijdelijke fillers kunnen worden gebruikt. Uiteraard zijn er nog andere behandelingen mogelijk: van hangende mondhoeken tot verschillende soorten rimpels. Wil je een bepaalde behandeling, dan is het belangrijk eerst met jouw (cosmetisch) arts te bespreken wat je wensen zijn zodat hij samen met jou op zoek kan gaan naar een gepaste oplossing.

Maak een afspraak

Heb je interesse in fillers? Maak een online afspraak met Dr. Van Cauwenberge en bespreek jouw opties.

Boek je afspraak

Plaatsen van fillers in het gezicht: procedure

Dr. Van Cauwenberge volgt uiteraard steeds een nauwe procedure vooraleer hij aan de slag gaat met het injecteren van de filler. We overlopen hieronder uitgebreid alle stappen, zodat je precies weet waaraan je je moet verwachten vooraleer je van start gaat met de behandeling:

 1. Consultatie en evaluatie 
  Vooraleer de cosmetisch arts van start gaat met de behandeling, vindt een consultatie plaats. Tijdens dit moment zal de arts vragen naar jouw wensen en verwachtingen, zodat hij precies de juiste oplossing kan bieden voor jouw noden. Hij zal dan ook een kijkje nemen naar de te behandelen zones, zodat de behandeling het beste resultaat oplevert.

 2. Voorbereiding van het gezicht: reiniging en aanbrengen van verdovende crème
  Voorafgaand aan de injectie zal de arts het gezicht grondig reinigen en desinfecteren. Indien nodig kan een verdovende crème worden aangebracht om enige pijn of ongemak te vermijden.

 3. Injectie van de fillers
  Nadien volgt de eigenlijke injectie van de fillers. De hyaluronzuur filler zal met kleine doses worden geïnjecteerd in de gewenste zones, en dit met een dunne naald. Na de injectie zal de arts eventueel de geïnjecteerde gebieden verder masseren, zodat deze goed worden verspreid.

 4. Nabehandeling en nazorg
  Uiteraard vergt het met filler behandelde gebied ook de correcte nazorg. Daarom is het belangrijk de instructies van de arts in kwestie goed op te volgen, gezien dit zal zorgen voor het beste resultaat en de kans op bijwerkingen zal minimaliseren. Zo zal de arts je aanraden zonlicht te vermijden gedurende de eerste dagen na de behandeling, alsook gezichtsmassages en intense lichaamsbeweging.

Is een filler behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt een filler behandeling niet als pijnlijk ervaren. Uiteraard ervaart iedereen pijn op een andere manier, dus is het moeilijk om een algemene “pijnscore” te geven voor deze behandeling.

Indien je je zorgen maakt over eventuele pijn, is het eventueel mogelijk om een verdovende crème aan te brengen vooraleer de arts van start gaat met de behandeling. Dit kan pijn en ongemak tijdens de behandeling reduceren. Bespreek deze zaken dus zeker op voorhand met je arts, zodat hij de juiste voorzorgen kan nemen.

Risico’s en bijwerkingen van fillers gezicht

Het inbrengen van fillers brengt vaak enkele vragen en bezorgdheden met zich mee voor de patiënt in kwestie: zijn fillers schadelijk? Zijn er bijwerkingen waar ik rekening mee moet houden? Laten we je al meteen gerust stellen: over het algemeen zijn fillers veilig. Toch is het belangrijk een goed begrip te hebben van eventuele complicaties vooraleer je doorgaat met de behandeling. Daarom zetten we de belangrijkste zaken hier voor je uiteen:

 • Een lichte zwelling in het gebied is een veel voorkomende reactie. Deze zwelling verdwijnt echter al binnen een paar dagen, dus dit is op zich niets om je zorgen over te maken. Daarnaast kunnen ook blauwe plekken optreden op de plaats van de injectie, maar ook deze zullen binnen enkele dagen tot een week vanzelf vervagen.

 • In zeldzame gevallen kan ook een allergische reactie optreden na het injecteren van fillers. Hoewel dit zelden voorkomt, is het toch belangrijk voor de patiënt om zich hier bewust van te zijn. Indien je zelf een voorgeschiedenis hebt met allergieën, is het een goed idee deze vragen en bezorgdheden met je behandelend arts te bespreken.

Fillers gezicht? Maak vandaag je afspraak bij dr. Van Cauwenberge!

Maak vandaag je afspraak bij dr. Van Cauwenberge en geef je verouderde huid opnieuw een frisse uitstraling! Dr. Van Cauwenberge biedt enkele cosmetische behandelingen aan die aan jouw bezorgdheden en wensen kunnen beantwoorden. Met zijn expertise en ervaring in geneeskunde en cosmetische behandelingen, is hij de expert die zal zorgen voor het gewenste resultaat.

Heb je nog andere vragen?

Aarzel dan niet om me te contacteren. Wil je graag de mogelijkheden bespreken? Maak dan een online afspraak in mijn privépraktijk of in het AZ Sint-Jan ziekenhuis in Brugge.

Gerelateerde artikels

Nog op zoek naar meer informatie? Lees dan ook onderstaande artikels.