Buikwandcorrectie prijs: wat betaal je?

Heb je een buikwandcorrectie nodig en wil je graag weten hoeveel de verwijdering van overtollige huid je zal kosten? In dit artikel lichten we alles toe over de buikwandcorrectie prijs.

Hoeveel je exact betaalt, hangt natuurlijk ook af van het type operatie dat je nodig hebt, of er enkel overtollige huid verwijderd wordt of of men ook vet moet verwijderen, en nog veel meer. We lichten alle belangrijke details over de buikwandcorrectie toe in dit artikel.

Wat bepaalt de prijs van een buikwandcorrectie?

Hoeveel jij uiteindelijk zal moeten betalen voor je buikwandcorrectie, hangt van verschillende factoren af. Hieronder sommen we op welke elementen een belangrijke rol spelen in het kostenplaatje van jouw buikwandcorrectie.

Welk type buikwandcorrectie heb je nodig?

De prijs van een buikwandcorrectie hangt af van het type buikwandcorrectie operatie die wordt uitgevoerd. Er zijn verschillende soorten buikwandcorrecties mogelijk, namelijk:

  • Minibuikwandcorrectie
  • Fleur de lis buikwandcorrectie
  • Standaard buikwandcorrectie
  • Circulaire buikwandcorrectie

 

Neem contact op

Meer weten over de exacte prijzen van deze ingreep? Neem contact op met dokter Van Cauwenberge voor uitgebreide informatie over de prijzen van deze operatie.

Boek je afspraak

Wordt mijn buikwandcorrectie terugbetaald?

Een andere factor die een belangrijke rol speelt in de prijs van een buikwandcorrectie, is of die terugbetaald wordt door jouw mutualiteit.Soms komt de mutualiteit of verzekeraar namelijk (gedeeltelijk) tussen in de kosten.

Dat is uitzonderlijk, want een buikwandcorrectie is een esthetische ingreep (vaak wordt dit ook plastische chirurgie genoemd). Normaal wordt een ingreep enkel terugbetaald als er een medische noodzaak is. Ben je van plan om een buikwandcorrectie te ondergaan? Ga dan zeker eens na of jouw mutualiteit die terugbetaalt.

Je hoeft zelf geen diepgaand onderzoek te doen naar of jouw buikwandcorrectie al dan niet terugbetaald wordt. Dokter Van Cauwenberge zal alle belangrijke informatie samen met jou overlopen tijdens het eerste consult.

Wat is er sowieso inbegrepen in de prijs van een buikwandcorrectie?

Er zijn een aantal zaken die sowieso in de prijs van een buikwandcorrectie inbegrepen zitten. Buiten de ingreep zelf, betaal je zo ook automatisch voor de verdoving die je toegediend krijgt, het verblijf in het ziekenhuis en de expertise en deskundigheid van de behandelende chirurg en de rest van het medisch personeel.

Hoeveel je exact voor je buikwandcorrectie betaalt, zal bepaald worden tijdens het consult met de behandelende chirurg.

Neem contact op

Wil je graag meer informatie over de buikwandcorrectie kosten? Neem dan gerust contact op met dokter Van Cauwenberge zodat hij jou van de nodige informatie kan voorzien.

Boek je afspraak

Hoe kies ik de chirurg voor mijn buikwandcorrectie?

Je betaalt niet alleen voor de ingreep zelf, maar ook voor de expertise van de persoon die jouw buikwandcorrectie uitvoert. Het is dan ook erg belangrijk dat jouw buikwandcorrectie uitgevoerd wordt door een algemeen of plastisch chirurg met een specialisatie in buikwandcorrecties.

Let op voor het goedkope aanbod in het buitenland

Operaties zoals een liposuctie of een volledige buikwandcorrectie worden soms goedkoper aangeboden in het buitenland, maar daarbij wordt de kwaliteit en opvolging niet gegarandeerd. Landen zoal Turkije zijn daarbij populair.

Kies voor een Belgische arts met heel wat ervaring

Als je voor ervaren artsen in België (of nog beter Vlaanderen) kiest, zullen er minder misverstanden zijn door een taalbarrière. Verder werken Belgische chirurgen volgens ethische richtlijnen en met hoge bekwaamheid.

Kies voor een arts waar je je goed bij voelt

Als je een ingreep laat uitvoeren door een arts, dan wil je er zeker van zijn dat je je volledig op je gemak voelt bij die persoon en dat je hem/haar 100% kan vertrouwen met jouw leven. Ga daarom op zoek naar een dokter met voldoende kwaliteiten, die je helemaal vertrouwt.

Dr Van Cauwenberge is algemeen chirurg met jarenlange ervaring. Hij is gespecialiseerd in breukherstel, obesitaschirurgie en post-bariatrische chirurgie zoals een buikwandcorrectie.

Hij genoot een opleiding door wereldexperten en hij werkt op een wetenschappelijk onderbouwde manier. Door zijn passie voor mensen legt hij de nadruk op een persoonlijke aanpak en goede follow-up van zijn patiënten. Kwaliteit is zijn vak

Maak een afspraak

Je bent steeds welkom op een eerste consult in zijn kliniek voor verdere uitleg: maak vandaag nog een online afspraak.

Boek je afspraak

Hoe verloopt de buikwandcorrectie?

Als je ervoor kiest om een buikwandcorrectie te laten uitvoeren, waar betaal je dan precies voor? Hieronder leggen we je uit wat er tijdens een buikwandcorrectie gebeurt, zodat je weet waarvoor je betaalt.

Wat is een buikwandcorrectie?

Bij deze chirurgische ingreep, ook wel een tummy tuck genoemd, worden overtollig vet en een hoeveelheid overtollige huid verwijderd om een plattere buik te bekomen. Ook de buikspieren worden opnieuw samengetrokken, zodat je mooie, rechte buikspieren hebt.

Huidoverschot ontstaat vaak door veroudering, na zwangerschap of na overgewicht met plotse of extreme vermagering. Een buikwandcorrectie kan pas worden uitgevoerd als je een stabiel gewicht hebt bereikt.

Er zijn ook andere ingrepen mogelijk dan de typische tummy tuck, zoals een fleur de lis buikwandcorrectie, minibuikwandcorrectie… Lees alles over welke soorten correcties er bestaan in ons artikel: buikwandcorrectie operatie.

Wat gebeurt er tijdens de ingreep?

Tijdens de operatie wordt er een incisie gemaakt boven de schaamstreek. De rechte buikspieren zullen opgespannen worden en er zal ook een incisie gemaakt worden rond de navel. Tijdens de ingreep wordt de navel verplaatst, zodat deze op een natuurlijke plaats staat.

Overtollige huid en vetweefsel zullen verwijderd worden om een strakke buik te bekomen. Op het einde van de ingreep zullen er drains geplaatst worden die na enkele dagen verwijderd worden. De drains zijn noodzakelijk om bloed en wondvocht te verwijderen, zodat het risico op zwelling zo klein mogelijk gehouden wordt.

Wat na de ingreep?

Na de operatie is er (afhankelijk van het type operatie) enkel een litteken zichtbaar net onder de bikinilijn. Vaak krijg je tijdens de operatie een ondersteunend korset dat je zeker moet aanhouden tot de dag na de operatie.

Omdat de onderliggende spieren worden aangespannen, mag je de eerste weken nog niet sporten. Zo geef je je lichaam de kans om zich te herstellen, wat heel belangrijk is voor een goede genezing.

Na een buikwandcorrectie volgt er steeds een consult ter controle bij dokter Van Cauwenberge. Hierbij zal dokter Van Cauwenberge de huid en littekens evalueren, vragen naar je herstel en pijn. Door een goede follow-up ben je er zeker van dat alles volgens plan verloopt.

Heb je nog andere vragen over de buikwandcorrectie?

Heb je nog vragen over medische indicatie, postoperatieve complicaties en herstel? Neem contact op met dokter Van Cauwenberge of maak een online afspraak in zijn privépraktijk te Brugge of in het AZ Sint-Jan in Brugge.

Gerelateerde artikels

Nog op zoek naar meer informatie over buikwandcorrecties? Lees dan ook onderstaande artikels.