Obesitaschirurgie


Dr. Van Cauwenberge voert volgende overgewichtsoperaties uit:

Wie komt in aanmerking voor terugbetaling?

  • minimum leeftijd van 18 jaar
  • BMI gelijk aan of groter dan 40
  • BMI gelijk aan of groter dan 35 met volgende co-morbiditeiten: diabetes, slaapapneu en hoge bloeddruk die behandeld wordt met minstens 3 bloeddrukverlagende geneesmiddelen
  • minstens 1 jaar een dieet gevolgd hebben
  • goedkeuring door een multidisciplinair team bestaande uit een psycholoog, een chirurg, een endocrinoloog en een diëtist

Tijdens een eerste gesprek maakt Dr. Van Cauwenberge alle tijd voor u vrij om alles duidelijk te overlopen. U wordt tevens gezien door een diëtiste die uw voedingspatroon zal nagaan. Op basis van uw BMI en voedingspatroon wordt de meest geschikte ingreep voor u geselecteerd. Een aantal preoperatieve onderzoeken zijn noodzakelijk en worden voor u geregeld. Een geschikte operatiedatum kan vastgelegd worden en meestal kan u vrij snel geholpen worden.

Na uw ingreep staat Dr. Van Cauwenberge garant voor een persoonlijke en individuele opvolging!

Zeg neen tegen overgewicht en maak vandaag nog een online afspraak of bel naar 050/55 62 96!


Gastric bypass

 

Bij deze ingreep wordt een klein maagje gemaakt dat verbonden wordt met een stukje dunne darm. Een deel van de dunne darm wordt kort gesloten waardoor er minder opname is van vetten en suikers. Men zal dus minder eten en minder calorieën opnemen. Deze ingreep is wereldwijd de ‘gouden standaard’ overgewichtsoperatie.

gastric bypass

Animatiefilmpje Gastric Bypass


Sleeve gastrectomie

 

Bij de sleeve gastrectomie wordt een groot stuk van de maag weggenomen waardoor de maag een soort buis wordt. Hierdoor zal de patiënt minder kunnen eten. Tevens is er een hormonale werking die zorgt dat men minder honger heeft.

sleeve gastrectomie

Animatiefilmpje Sleeve Gastrectomie

Gastric banding

 

Bij deze ingreep wordt een maagbandje geplaatst ter hoogte van de maag-slokdarm overgang. Dit bandje is via een kleine leiding verbonden met een onderhuids poortje. Via dit poortje kan men het bandje meer of minder aanspannen. Deze ingreep werkt dus puur op de hoeveelheid die men kan eten.

gastric banding

Animatiefilmpje Gastric Banding


Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief !

Geef je email-adres op en blijf op de hoogte,