Opleiding

Opleiding Geneeskunde & Chirurgie

Dr. Van Cauwenberge voltooide zijn studies Geneeskunde aan de Universiteit Gent (1995-2002) en studeerde af met grote onderscheiding.

Nadien begon hij aan zijn specialisatie-opleiding ‘Heelkunde’ eveneens via de Universiteit Gent (2002-2008).

Hij was assistent in de volgende ziekenhuizen:


In 2008 behaalde hij zijn erkenning in de Heelkunde.

Specialisatie-opleiding

Na zijn opleiding Chirurgie was Dr. Van Cauwenberge gedurende de periode 2008-2010 als resident-chirurg werkzaam op de Dienst Algemene, Vaat- en Kinderheelkunde in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. Tijdens deze twee jaar bekwaamde hij zich verder in de minimaal invasieve heelkunde en de obesitas-chirurgie (onder leiding van Dr. Bruno Dillemans).

Tijdens de periode 2010-2011 was Dr. Van Cauwenberge in opleiding in het Centre Hospitalier Régional Universitaire de Lille in Frankrijk. Hij bekwaamde zich daar verder in de Kinderchirurgie (onder leiding van Prof. Rémy Besson).

Sedert 2011 is Dr. Sebastiaan Van Cauwenberge werkzaam als staflid op de Dienst Algemene, Vaat- en Kinderheelkunde in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV.

In augustus 2015 werd Dr. Van Cauwenberge eveneens staflid op de Dienst Heelkunde in het AZ Sint-Rembert ziekenhuis te Torhout.

Aanvullende functies

Dr. Van Cauwenberge is


Fellow American College of Surgeons


Algemene chirurgieAlgemene chirurgie

Algemene chirurgie

Dr. Van Cauwenberge voert alle courante chirurgische ingrepen uit zoals liesbreukoperatie, galblaasoperatie, kleine heelkunde (moedervlekjes, vetbolletjes, ...), enz.

KinderchirurgieKinderchirurgie

Kinderchirurgie

Kinderchirurgie is een vak apart. Dr. Van Cauwenberge is bijkomend opgeleid in de algemene kinderheelkunde (liesbreuk, navelbreuk, phimosis, ...), chirurgie van aangeboren afwijkingen en ingrepen bij prematuren.

Bariatrische chirurgieBariatrische chirurgie

Bariatrische chirurgie

Ernstig overgewicht kan op termijn vele schadelijke gevolgen hebben. Een gastric bypass, gastric sleeve of gastric banding zijn voor sommige patiënten nog de enige oplossing.

Post-bariatrische chirurgiePost-bariatrische chirurgie

Post-bariatrische chirurgie

Een overgewichtsoperatie kan aanleiding geven tot functionele last ten gevolge van huid-en vetoverschot. Dr. Van Cauwenberge heeft ervaring in functionele buikwandcorrecties (abdominoplastie/BWC) en wegname van overtollige huid aan de ledematen (armen, dijen).

BuikwandchirurgieBuikwandchirurgie

Buikwandchirurgie

Dr. Van Cauwenberge heeft bijzondere bekwaming in liesbreuk- en littekenbreukchirurgie.

RimpelbehandelingRimpelbehandeling

Rimpelbehandeling

Kwalitatieve rimpelbehandeling voor iedereen.